Op de trappers tussen de wieken

Een leuk dagje op de fiets genieten van de mooie natuur en de vele prachtige molens in en rondom Weert? Dan heeft u een nieuwe mogelijkheid. Laat u inspireren door het Kempen~Broek en de vele monumenten in het groene landschap die getuigen van de geschiedenis van dit stukje Nederlands en Belgisch Limburg.

VVV molenfietstocht

De VVV Midden-Limburg heeft in samenwerking met de website Route.NL een speciale molenfietstocht samengesteld onder de naam: Op de trappers tussen de wieken. De tocht biedt het mooiste van het natuurrijke buitengebied van Weert en Kempen~Broek. Dit stukje grensoverschrijdend landschap is niet voor niets in 2014 aangewezen tot Groenste Regio van de Wereld. U fietst tijdens deze dagtocht (met talrijke gelegenheden tot pauzeren) door het prachtige Kempen~Broek tussen Weert en Bocholt. Onderweg passeert u negen windmolen en drie watermolens, wegkruisen, eeuwenoude kapelletjes en prachtige, voor de streek kenmerkende langgevelboerderijen. Kortom een prachtige dagtocht en een verrassende kennismaking met Kempen~Broek. Op onze website ziet u in de molenagenda welke molens actueel geopend zijn.

Molenagenda: welke molen is geopend?

Scan de route op uw mobieltje in.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s