Nieuwe inventarisatie molenbiotoop

Vandaag kregen de molens in het Weerterland wederom bezoek van een inspecteur van de Monumentenwacht Limburg. Deze keer om de molenbiotopen van de molens te beoordelen.

Molenbiotopen zijn vaak, zoals in dit geval bij de molen van Keent, matig tot zelfs slecht.

Molenbiotopen zijn vaak, zoals in dit geval bij de molen van Keent, matig tot zelfs slecht.

Zes jaar geleden heeft er in Limburg al een biotoop nulmeting plaatsgevonden. Daarbij zijn door de Monumentenwacht Limburg, in opdracht van de Provincie Limburg, de biotopen van alle Limburgse windmolens in kaart gebracht.

Bij de nieuwe actuele beoordeling worden de biotopen nogmaals goed en kritisch bekeken en nauwgezet beschreven. Bovendien zijn van alle locaties van de windmolens zeer gedetailleerde luchtfoto’s gemaakt.


In Midden-Limburg en zeker óók in ons Weerterland blijken de biotopen over de hele linie veel te wensen over te laten. Dat betekent dus dat veel windmolen in Weert en het Weerterland bij bepaalde windrichtingen geringe tot zelfs grote problemen ondervinden en geen onbelemmerde windvang hebben. Daardoor kunnen deze molens beperkt draaien of malen. Molenstichting Weerterland constateerde eerder al dat het, na het afsluiten van het convenant molenbiotoop tussen de molenstichting en de gemeente Weert, nu tijd wordt voor een deltaplan molenbiotoop. Want er valt bij de molenbiotopen nog heel veel winst te boeken.

Ook de Sint Annamolen van Tungelroy heeft een bedenkelijke biotoop naar het Noorden en Westen

Ook de Sint Annamolen van Tungelroy heeft een bedenkelijke biotoop naar het Noorden en Westen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s