Imkers op bezoek

Imkers controleren iedere dag onze bijenkasten.

Imkers controleren iedere dag onze bijenkasten.

Met dit weer komen onze twee imkers Vincent Sterring Schouten van Almkerk en Anthony Sterring Schouten van Almerk Traugot bijna dagelijks even kijken hoe het met onze twee bijenvolken bij de Sint Annamolen gesteld is. Beide volken ontwikkelen zich voortreffelijk en de bijen hebben het bij de molen erg naar hun zin constateren onze beide imkers.

Wilt u ook meer weten over het zijn van imker en het houden van bijen? Kom dan naar de Landelijke Open Imkerijdag op zondag 12 juli van 13 tot 17 uur bij de Sint Annamolen. Daar zullen beide imkers u alles vertellen over de imkerij en in de molen is een interessante film De Bij en Wij te bekijken en men kan er gezonde honing en andere bijenproducten maar ook meel, jam en lijnzaadoplie kopen.

De bewoners van de Keenterstraat e.o. houden bovendien deze zondag een garageverkoop. Ook is die dag de molen geopend en het door de klussers van de molenstichting gebouwde insectenhotel wordt deze zondag offcieel om 14 uur geopend.

Naast de activiteiten bij de Sint Annamolenkunt u ook terecht bij het Natuur en Milieucentrum De IJzeren Man, bij de bijenstand van het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind (wel entree voor het openluchtmuseum) en bij Bosserhof in Nederweert aan de Bosserstraat en imkers aan de Hoebenstraat in Nederweert.

Wie de tocht per fiets wil maken, kan deze route rijden. Start- en eindpunt bij het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert.

Fietsroute Open Imkerijdag

Fietsroute Open Imkerijdag

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s