Poppies bij de Sint Annamolen

Klaprozen ofwel de Poppies. Een bloem die opvallend in het buitengebied de akkerranden en velden kleurt. En genot om, samen met de blauwe korenbloemen, naar te kijken.

Het heeft dit jaar, door het tegenvallende lenteweer, langer geduurd dan verwacht. Maar nu komen ze eindelijk goed uit, deze klaprozen. Onderdeel natuurlijk van onze bijen- vlinders- en insectenvriendelijke molentuin en molenberg. Maar de poppies staan ook in onze molentuin vanwege een oud verhaal dat niet vergeten mag worden. Het zijn bloemen die herinneren aan een speciale episode in de geschiedenis van de Sint Annamolen en onze geschiedenis.

Ze verwijzen naar honderd jaar geleden kort na de bouw van de molen van Keent. De tijd van W.O.I tussen 1914 en 1918. Nederland was neutraal en België was bezet. De tijd dus dat talloze vluchtelingen uit België bij de molen van Keent, die ze bij hun vlucht al van ver in het landschap zagen, door Nederlandse soldaten die bij de molen op wacht stonden, werden opgevangen. Om vandaar naar Weert te worden gebracht.

De klaprozen op onze molenberg willen nadrukkelijk dat verhaal vertellen en er aan herinneren.

De "Poppies" kleuren de molenberg.

De “Poppies” kleuren de molenberg.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s