Geslaagde start Onze molenberg Zzzoemt

Veel belangstelling voor molen en bijen

Veel belangstelling voor molen en bijen

Molenstichting Weerterland en de afdeling Weert van de landelijk imkervereniging NBV, Sint Ambrosius Weert, hebben zondag samen het startsein gelost voor het bijenproject Onze molenberg Zzzoemt.  Beide organisaties kijken terug op een geslaagde middag.

Onder heel wat publieke belangstelling mochten de bijen uit twee bijenkasten uitvliegen. De beide imkers Vincent Sterring Schouten van Almkerk en Anthony Sterring Schouten Van Almkerk Traugott  gaven daarbij uitgebreid tekst en uitleg aan de belangstellende bezoekers. Namens de gemeente Weert gaf Werner Mentens het officiële startsein voor het bijenproject. In de loop van de middag kwamen zo’n 125 mensen de molen bekijken en lieten zich door de imkers informeren.

Vakkundige uitleg over de bijenkasten en de bijen.

Vakkundige uitleg over de bijenkasten en de bijen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s