Brandweer oefent op molen

Oefening vanavond van brandweer Stramproy bij molen De Nijverheid in Stramproy. Boven in de kap van de molen was bij een onweer de molenaar tussen de bonkelaar en het bovenwiel bekneld geraakt en er was bij de vang een brandje uitgebroken. De molenaar zat met een arm bekneld en moest door de brandweer bevrijd en daarna met behulp van de ladderwagen via de achterkeuvelens in veiligheid gebracht worden.
Een uiterst zinvolle en leerzame oefening waarbij de brandweermensen zelfs ook de kap van de molen moesten kruien.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


De oefening werd bijgewoond door verschillende vrijwilligers van Molenstichting Weerterland en door bestuursleden van de stichting. De oefening past helemaal binnen het RI+E beleid van de Weerter molenstichting. Voorkomen dat dit soort ongelukken gebeuren is het belangrijkste. Maar gaat het toch een keer mis dan moet iedereen (vrijwilligers van de molenstichting en hulpverleners) weten hoe te handelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s