Een mooi project bij de buren in Molenbeersel

Een opmerkelijk project bij de buren

Een opmerkelijk project bij de buren

Het Weerterland, Molenland houdt gelukkig niet op bij de grens met België. Ook over de grens met onze Zuiderburen kunt u van prachtige molenjuwelen genieten. Niet voor niets heeft onze buurgemeente een echte molennaam: Kinrooi/Molenbeersel. 

Ook Kinrooi/Molenbeersel is terecht trots op een aantal prachtige molens. En op enkele mooie activiteiten waarbij de molens jaarlijks een belangrijke rol spelen zoals bv de Molenfeesten.

Ook nu geeft men bij onze buren een mooi en goed voorbeeld van op welke unieke manier men zich inzet voor het molenerfgoed. Op zaterdag 13 juni gaat in Cultureel Centrum De Stegel in Molenbeersel de film “Met de kop in de wind” in première.  Een film in drie hoofdstukken die volgens de uitnodiging: “De authentieke ziel van de Keijersmolen wil vangen”.

In deze films nemen de Keijersmolen en molenaar Theo Keijers een centrale plaats in. De film bestaat uit drie hoofdstukken: Als eerste molenaar Theo Keijers die al 70 jaar molenaars is. Het tweede hoofdstuk gaat over de Keijersmolen zelf met uniek 3-D materiaal over deze molen en het derde deel gaat over de technische facetten van het molenaarschap.

Wij zijn erg benieuwd naar het totale resultaat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s