Nieuwe zeilen voor Weerter molens

Zaterdag draaide de Wilhelmus Hubertusmolen aan de Oude Hushoverweg in Weert voor het eerst sedert heel veel jaren weer met vier fraaie eigen zeilen op de molen. De zeilen, geleverd door Van Neerven, zijn vrijdag opgehangen. Zaterdagmiddag greep vrijwillige molenaar Frans Deben de gelegenheid aan om de nieuwe zeilen eens uit  te proberen.

_D204749

Wilhelmus Hubertusmolen Weert

Wilhelmus Hubertusmolen Weert

Ook drie andere molens in beheer bij Molenstichting Weerterland krijgen binnenkort nieuwe zeilen. Zowel de Sint Annamolen van Keent als de Sint Annamolen van Tungelroy krijgen een complete set van vier nieuwe zeilen. Voor molen De Nijverheid in Stramproy worden twee nieuwe zeilen aangeschaft. In 2011/2012 werden bij de Nijsmolen van Stramproy al een paar zeilen vernieuwd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s