Nieuwe loodslabben voor Annamolen Keent

IMG_0872Molenklusser Wiel Verheijen heeft de afgelopen anderhalve week een belangrijke klus bij de Sint Annamolen uitgevoerd. De loodslabben op de aansluiting van het molenlichaam met de molenbelt waren in een erg slechte conditie. Daardoor waren er bij regenachtig weer en na een periode van sneeuwval steeds problemen met lekkage in de invaart van de molen.

Het probleem is nu verholpen. Klusser Wiel heeft de loodslabben grotendeels vervangen. Bovendien werden er enkele drainagebuizen gelegd, werd een afvoerputje en afvoerpijp die al vele jaren verstopt was, doorgestoken en is een tweede afvoerputje met afvoerpijp aangelegd. Ook werden de beschadigingen aan het stucwerk aan de voet van de molen hersteld en op een aantal plaatsen werd slecht stucwerk losgehaald en vervangen waarna ook de zwarte onderlaag een nieuwe lik verf kreeg. Tijdens NLDoet komende zaterdag wordt bovendien de molenbelt geëgaliseerd en grotendeels opnieuw ingezaaid.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s