Kollergang terug aan de Beekpoort

Kollergang terug aan de Beekpoort

Kollergang terug aan de Beekpoort

Vrijdagmorgen heeft Adriaens Molenbouw uit Weert de reconstructie van de kollergang van de ros-oliemolen van Kampers uit 1768 aan de Beekpoort geplaatst. Daarmee zijn de twee oorspronkelijke kantstenen van deze molen na bijna zestig jaar op hun historische locatie teruggekeerd. Volgende week wordt de kollergang verder afgewerkt waarna de feestelijke onthulling op zondag 5 oktober plaatsvindt. De kollergang wordt het start- en eindpunt van een wandeling langs de plaatsen waar in het verleden negen stadsmolens hebben gestaan. Zes molens zijn volledig verdwenen. De voorbereidingen van dit project hebben ruim 2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s