Kollergang keert terug naar historische locatie

Twee jaar nadat we als Molenstichting Weerterland het idee opperden de kollergang van de oude rosoliemolen van Kampers uit 1786 naar zijn historische plek aan de Beekpoort terug te brengen, wordt dit plan gerealiseerd. We hebben zojuist de omgevingsvergunning voor deze operatie ontvangen.

De plattegrond die bij de omgevingsvergunning hoort

De plattegrond die bij de omgevingsvergunning hoort

De afgelopen twee jaar is er door de Molenstichting in een kleine werkgroep bestaande uit Wim Adriaens, Piet Hermans, Monique Bessems vasthoudend aan dit project getrokken. Daarbij wisten we ons nadrukkelijk ondersteund door mevrouw Joke Jongeling-Rooth en door de commissie Cultuurhistorie van de gemeente Weert.

Een foto uit de jaren twintig van de vorige eeuw van de kollergang van de rosoliemolen.

Een foto uit de jaren twintig van de vorige eeuw van de kollergang van de rosoliemolen.

Soms hebben we forse terugslagen moeten overwinnen en af en toe daalde het vertrouwen dat we met onze plannen de eindstreep zouden halen en dat onze wens gerealiseerd kon worden, tot (ver) beneden het vriespunt.

Maar met de nodige halsstarrige vasthoudendheid bleven wij dit project bepleiten en aan de kar trekken. Daarbij ons af en toe ook van wat politieke druk en van wat bestuurlijk massagewerk bedienend.

Vandaag hebben we resultaat bereikt. De vergunningen zijn binnen! De financiering was eerder al geregeld. De afspraken voor het uitvoeren van het werk en het afronden van de operatie zijn gemaakt. Op 5 oktober geven we, met de onthulling van de kollergang van de historische rosoliemolen aan de Beekpoort, een van de verdwenen stadsmolens van Weert, het startsein voor Molens6x600.

De kollergang wordt ook het start- en eindpunt van een wandeling langs de acht verdwenen stadsmolen van Weert. Deze wandeling gaat Kollergang heten. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s