Molenstichting houdt ANBI-status

De Belastingdienst heeft op 1 juli jongstleden van 2200 goede doelen de zogenoemde ANBI-status ingetrokken. Molenstichting Weerterland behoudt wel de officiële ANBI-status.

Openheid van zaken

Sinds begin dit jaar zijn de regels waar goede doelen aan moeten voldoen aangescherpt. Organisaties kunnen alleen nog maar de officiële ANBI-status krijgen als ze op hun website openbaar maken waar het geld naar toe gaat, wie de bestuursleden zijn en wat de vergoedingen zijn die zij ontvangen.
Voor 1 januari moesten alle goede doelen meer openheid geven op hun eigen website. Omdat veel van hen begin dit jaar nog niet aan die eis voldeden kregen ze tot 1 juli om dat alsnog te doen. Ook na herhaalde oproepen van de Belastingdienst hebben de ruim 2200 organisaties daar geen gehoor aan gegeven. Molenstichting Weerterland gaf al langer de gevraagde openheid van zaken op hun website. Ze toont hiermee aan dat ze transparant en open is.

Wat is een ANBI
ANBI is de afkorting van: algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. In totaal zijn er zo’n 36.000 organisaties met deze status.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s