Groen rond molenmagazijn Sint Jan wordt opgeknapt

De historische Sint Jansmolen (1783) in Stramproy staat er mooi bij. Maar dat kan niet beweerd worden van het groen rondom het oude molenmagazijn naast de monumentale standaardmolen. Maar dat gaat snel veranderen. Deze week al wordt het terrein rondom het gebouwtje grondig opgeschoond. Bovendien zullen enkele flink doorgeschoten en verwilderde struiken gerooid worden en het terrein krijgt een nieuwe erfafscheiding.

Afbeelding

Ook een al bijna 120 jaar oude molenroede, die sedert de restauratie van de molen tussen 2008 en 2010 op het molenerf ligt, wordt door vrijwilligers van de molenstichting de komende maanden stevig onderhanden genomen. Eerst wordt deze oude roede grondig ontroest en daarna krijgt de roede de oude kleuren terug. Daarnaast komt de roede ook op enkele te metselen poeren te liggen. Bezoekers aan de molen kunnen daardoor straks beter de forse afmeting van deze oude roede, bijna 25 meter inschatten. De roede dateert vermoedelijk uit 1898 en is een zogenaamde POTroede met nummer 1804. 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s