Kern met Pit voor herinrichting groen rond Nijverheid

Het project om het groen rond molen De Nijverheid in Stramproy anders in te richten, is als een van de Limburgse Kern met Pit projecten van 2013 aangewezen. De plannen voor de herinrichting van de openbare ruimte rond de molen aan de Veldstraat en Sint Jozefstraat in Stramproy werden tijdens de Limburgse startbijeenkomst in Grathem gepresenteerd.

Afbeelding

Aanwijzing van het project als Kern met Pit project is voor Molenstichting Weerterland erg belangrijk. Het is een belangrijke steun voor ons streven om het project samen met Stichting Bèèle Erfke en met de omwonenden van de molen zelfstandig als een project van en met de buurt op te pakken. Bedoeling van het project is dat alle partijen samen hun schouders onder het plan zetten en het project gezamenlijk realiseren zonder daarbij terug te vallen op financiële steun van de gemeente Weert. Door zelfwerkzaamheid kunnen veel plannen ook prima tot een succesvol einde gebracht worden zonder dat daarbij, als een soort automatisme, een beroep op de overheid wordt gedaan. Molenstichting en Stichting Bèèle Erfke hebben zich dan ook tot doel gesteld de herinrichting van het terrein rond molen De Nijverheid in de loop van 2013 als gemeenschappelijk project van de buurt te realiseren.  

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s