Weert onderzoekt haalbaarheid verplaatsen kollergang

De gemeente Weert ziet wel wat in het idee van Molenstichting Weerterland om de kollergang van een oude oliemolen te verplaatsen.

De twee stenen van de kollergang liggen nu nog in de tuin van museum De Tiendschuur. Molenstichting Weerterland heeft het voorstel gedaan de stenen te verplaatsen naar de openbare ruimte voor het nieuwe zalencentrum Poort van Limburg aan de Beekpoort. Hier heeft tot het midden van de 20e eeuw een ros-oliemolen gestaan die uit het midden van de 18e eeuw dateerde. De kollergang maakte deel van die oliemolen uit.

Een kleine projectgroep gaat de haalbaarheid van de verplaatsing van de kollergang nu onderzoeken. Een eerste bijeenkomst van deze groep staat al voor volgende week gepland. In de groep werkt de gemeente Weert samen met vertegenwoordigers van de Molenstichting en met Adriaens Molenbouw Weert als technisch adviseur. Ook de leiding van het Weerter gemeentemuseum is in de projectgroep vertegenwoordigd.

De bouw van het nieuwe complex Poort van Limburg met zalencentrum, kantoorgebouw en appartementen moet tegen het eind van 2012 opgeleverd worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s