Héél Stramproy viert OLS overwinning Antonius.

Beide historische windmolens van Stramproy zijn zaterdagmiddag gepavoiseerd en in de vreugdestand geplaatst. Dit vanwege de unieke OLS overwinning van alle schutters van Stramproy ongeacht hun lidmaatschap van Antonius of Catharina.

Sint Jan

De Nijverheid

Schutterij Sint Antonius en schutterij Sint Catharina wisten alle meer dan 150 Nederlands en Belgisch Limburgse schutterijen achter zich te houden tijdens de OLS-finale. Nooit eerder schoten twee schutterijen uit één dorp samen urenlang door om in een onderlinge titanenstrijd uit te maken wie van beiden d’n Um mee naar het eigen schutterslokaal mocht meenemen. Uiteindelijk bleken de schutters van Antonius van De Hei-j het gelukkigst te zijn en het Oud Limburgs Schuttersfeest te winnen. Maar het OLS 2012 zal voor altijd de geschiedenis ingaan als een schuttersoverwinning van héél Stramproy.

Voor de vrijwillige molenaars van Molenstichting Weerterland natuurlijk aanleiding om ook van hun vreugde over deze unieke dorpsprestatie te laten blijken door de beide molens in de vreugd te plaatsen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s