Gluren bij de Buren

Een zacht briesje waardoor de Sint Jansmolen toch nog 700 omwentelingen kon maken en ruim 150 tot 200 bezoekers die de Sint Kansmolen (en Stramproy) kwamen bekijken. Gluren bij de Buren in Stramproy was een succes.

Belangstelling voor de Sint Jan van Stramproy

Gluren bij de Buren is een al enkele jaren bestaande succesformule van Weerter Aldenborgh en de LGOG afdeling van Thorn. Als onderdeel van het cultureel zomerprogramma voor, de vaak qua cultuur, erg rustige zomermaanden worden dorpswandelingen in dorpen en wijken in Midden Limburg en in het Belgisch Limburgs grensgebied georganiseerd. Tijdens deze wandelingen krijgen de deelnemers tekst en uitleg over het dorp en zijn specifieke juweeltjes door leden van de plaatselijke oudheidkundige vereniging. In Stramproy dus van de Heemkundevereniging van Stramproy. Voor het verdere zomerprogramma van De Aldenborgh kunt u kijken op http://www.lgog.nl/kWeert.htm

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s