Molens ga je bekijken in het Weerterland

We beweren en roepen het al enkele jaren: ‘Het Weerterland is een van de meest interessante molengebieden van ons land.’ Bij die bewering werd er tot nu toe meestal wat vreemd gekeken. “Maar Kinderdijk dan, het Westen. Daarbij verdwijnen jullie toch in het niet”, was meestal de reactie.

Oké; we hebben hier in Midden-Limburg nergens een rij van acht of negen molens achter elkaar staan die gezamenlijk op één foto te kieken zijn. Maar we hebben hier wel heel veel molens. En, ook niet onbelangrijk, we hebben in het Weerterland een grote variatie aan molens. Het hart van de molenliefhebben zal bij een bezoek aan Midden-Limburg dan ook beslist wat sneller gaan kloppen. Wind én watermolens, beltmolens, stellingmolens, standerdmolens. Graanmolens en olieslagmolens. Allemaal een bezoek méér dan waard.

Molenkaart Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Voor wie zelf eens wil kijken waar in ons land allemaal molens staan en wat voor soorten molens er zoal te vinden zijn, kan daarvoor nu ook prima terecht bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Ga zelf eens op molenontdekkingstocht en start uw reis op http://erfgoedstem.nl/2012/05/nieuw-kaartapplicatie-molens-in-beeld/. Daarna heten we u graag welkom. Zeker in het het Weerterland=Molenland.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s