Vier molens open op Limburgse Molendag

VIER WEERTER MOLENS OPEN BIJ LIMBURGSE MOLENDAG

De wieken van vier Weerter windmolens zullen op zondag 2 oktober uitnodigend draaien.  Molenstichting Weerterland organiseert die dag, samen met de bij de afdeling  Limburg van het Gilde van Vrijwillige Molenaars aangesloten molenaars, de Limburgse Molendag. De Limburgse molendag is een provinciaal evenement onder auspiciën van Molenstichting Limburg.

De beide Sint Annamolens in Keent en Tungelroy, de Sint Jansmolen in Stramproy en de Sint Antoniusmolen van Laar zijn op 2 oktober, de zondag na Weert kermis, tussen 11 en 17 uur geopend.
De molen van Nijs in Stramproy en De Hoop in Swartbroek zijn in verband met werkzaamheden niet open.

Molenstichting Weerterland haakt met een speciale vrijwilligersactie op Limburgse molendag in. Onder het motto: “Zonder vrijwilligers staan alle molens stil” hoopt de Weerter molenstichting veel nieuwe vrijwilligers te vinden.

Traditioneel wordt op de Limburgse Molendag de aandacht óók gericht op de vrijwillige molenaar en de opleiding tot vrijwillig molenaar. De Weerter molenstichting hoopt naast aspirant-molenaars die opgeleid willen worden tot vrijwillig molenaar óók vrijwilligers te vinden die zich als klusser of als gastvrouw/heer voor het beheer en behoud van de molens willen inzetten.  De molenstichting is daarnaast zelf ook nog dringend op zoek naar bestuurlijke uitbreiding. Wie meer over het vrijwilligerswerk bij Molenstichting Weerterland wil weten, is op 2 oktober vanaf 14 uur speciaal welkom op de Sint Annamolen in Tungelroy. U kunt er ook over lezen op deze website onder het hoofdstuk vrijwilligers.  

 Maar ook wie geen tijd of belangstelling voor vrijwilligerswerk heeft, is zondag 2 oktober natuurlijk welkom om gewoon deze vier prachtige molens in Keent, Laar, Tungelroy en Stramproy eens van binnen en buiten te komen bekijken

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s