Schooljeugd maakt kennis met molen

Ruim vijftig scholieren van twee Weerter basisscholen hebben vrijdag tijdens de speciale Scholierendag als aanloop naar de Open Monumentendagen 2011 een bezoek aan de Annamolen van Keent gebracht. Het bezoek aan deze 100 jaar oude molen was voor de meeste scholieren de allereerste kennismaking met een van de Weerter molens.

De jeugd luistert aandachtig naar het verhaal over de Weerter molens

Molenstichting Weerterland werkt ieder jaar met veel plezier mee aan de Scholierendag als opstapje naar de Open Monumentendagen. Het is een prima gelegenheid om schoolkinderen eens in contact met een monument te brengen en een molen te laten ontdekken. Vrijdag tijdens de scholierendag werden de kinderen door bijna de hele Sint Annamolen rondgeleid. Ze mochten zelf eerst proberen met de hand graan te malen en kregen vervolgens van de molenaar uitleg over hoe bijna 100 jaar lang op de Sint Annamolen graan voor het brood van ontelbare Weerter gezinnen is gemalen.

Ook leerden de kinderen wat een biotoop is en hoe belangrijk de biotoop en het weer voor een molen zijn en hoe belangrijk het is dat iedereen samen er aan bijdraagt dat monumenten als molens voor de toekomst behouden blijven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s