Groenaanplant rond sportvelden

Weert gaat de groensingels rond de sportveldencomplexen in Swartbroek, Stramproy en Boshoven eens flink onderhanden nemen. De gemeente heeft geconstateerd dat deze groensingels de laatste jaren ongehinderd verder door zijn kunnen groeien.

Groen bij de sportvelden in Swartbroek vlak naast molen De Hoop

Dat Weert wat gaat doen aan het onderhoud van de vaak welig tierende bossages, is terecht en prima. Toch vindt Molenstichting Weerterland wat oplettendheid met het oog op de molenbiotopen op zijn plaats. Want alle drie de sportveldencomplexen en dus ook de groensingels liggen binnen de molenbiotopen. In dit geval van de Sint Jansmolen (Stramproy) De Hoop in Swartbroek en de Odamolen in Boshoven.

Formeel mag de gemeente dus bij deze drie houtsingels zonder vergunning geen nieuw hoog opgaand groen aanplanten. In de voorschriften in de bestemmingsplannen is geregeld dat er voor aanplant van groen binnen de molenbiotoop een vergunning vereist is. Wij zullen dus de vinger aan de pols houden. temeer omdat de gemeente zelf schrijft bomen in de houtsingels te willen rooien en andere bomen meer ruimte te willen geven verder door te groeien.
Ook willen we hier toch even signaleren dat we het vreemd vinden dat de gemeente over deze plannen wel vooroverleg met de groene verenigingen in Weert voert maar niet met ons als Molenstichting. Blijkbaar zit het convenant molenbiotoop en de consequenties van dit convenant nog altijd niet bij iedereen binnen het Weerter gemeentehuis tussen de oren. Terwijl je inmiddels toch langzaam zou mogen verwachten dat dit wil het geval is.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s