We gaan Sint Victor vieren

Molenstichting Weerterland introduceert de Sint Victor dag. Op of rond de naamsdag van de patroonheilige van de graanmolenaars, 21 juli, wil Molenstichting Weerterland voortaan een speciale molenactiviteit op touw gaan zetten. Daarnaast is het de bedoeling dat deze dag ook voor alle vrijwilligers die bij de Molenstichting Weerterland betrokken zijn als vrijwillige molenaar, molenaar in opleiding of als klusser, gastvrouw of gastheer een jaarlijks terugkerende feestdag wordt. Ook zal op de Sint Victordag voortaan jaarlijks iemand met veel verdiensten voor het behoud van de molens in het Weerterland speciaal in de schijnwerpers worden gezet.

Voor de eerste keer viert MsW de Sint Victordag op zaterdag 23 juli.

Patroonheilige van de molenaars Sint Victor

Wie was Sint Victor

Vanaf de Middeleeuwen is Sint-Victor de patroon van de korenmolenaars Hij wordt vaak in afbeelding met molenstenen of met een korenmolen afgebeeld. In vele steden was het gilde van korenmolenaars genoemd naar Stint-Victor en was Sint-Victorsdag, 21 juli, voor het molenaarsgilde een belangrijke feestdag.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s