Oude tijden herleefden

Molenstichting Weerterland liet vrijdag tijdens de heropening van de vier gerestaureerde windmolen van Stramproy, Tungelroy en Keent oude tijden herleven. Zoals vroeger ook normaal was, werden de molenaars van de vier molens met paard en wagen van zakken met maalgoed voorzien. Een mooie stoet van aanspanningen getrokken door stoere Belgische trekpaarden, reed van Keent via Tungelroy naar Stramproy. Bij iedere molen kregen de molenaars zakken met graan, Voor deze gelegenheid fungeerde wethouder Harrie Coolen als volleerd zakkenschouwer. Daarbij nauwlettend op de vingers gekeken en aangemoedigd door bestuursleden van de Molenstichting Weerterland, de Limburgse Molenstichting en andere mensen die bij de Weerter molens betrokken zijn. ’s Avonds werd voor alle betrokkenen maar ook voor de Vrienden van de Weerter molens, de medewerkers van Adriaens Molenbouw Weert en voor de buren van de vier molens een gezellige receptie op de Sint Annamolen van Keent gehouden.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s