Een spannende speurtocht langs onze molens

De bonuscaches voor onze molencache

Molenstichting Weerterland probeert op allerhande manieren de belangstelling voor onze molens te wekken. Soms doen we dat door een open molendag te houden. Soms door opmerkelijke activiteiten samen met andere partijen te organiseren zoals vorig jaar de erg geslaagde molen maal- en bakdag in samenwerking met Isidorus Weert. Nu gaan we onze vier molens op een moderne, digitale wijze, onder de aandacht brengen van een voor de molens waarschijnlijk volledig nieuw publiek. Met onze 4-Molens Geocache.

Op verzoek van de Molenstichting Weerterland zijn Irene en Ruud Kunnen, twee ervaren Weerter Geocachers die al zogenaamde caches op alle continenten hebben gescoord, momenteel bezig met het samenstellen en uitstippelen van deze Geocache met onze vier molens als centrale thema. Deze 4-Molens Geocache moet op 14 mei, wanneer we onze 4 molens na een periode van restaureren officieel heropenen, online gaan.

Zonder al te uitvoerig alles uit te willen leggen, kunnen we wel zeggen dat een Geocache een moderne vorm van schatzoeken is. Op de computer wordt per zoektocht een speciale internetpagina aangemaakt en via het oplossen van vragen, waarvoor de antwoorden op onze molenwebsite te achterhalen zullen zijn, krijgen de schatzoekers, de cachers, een serie coördinaten. Met behulp van een GPS toestel (een wat andere uitvoering van de navigator of TomTom) worden de cachers, de schatzoekers, naar de locatie geleid die door middel van de coördinaten werd aangegeven. Daar vinden de deelnemers dan een cache die ook weer een nieuwe aanwijzingen bevat. Wie uiteindelijk de volledige zoektocht heeft voltooid komt bij de bonus uit. De schat!  In ons geval dus een schat in de vorm van een zilverkleurig zwaar metalen molentje.

Wij houden u op de hoogte !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s