De schilder is volop bezig

Er wordt hard gewerkt om de restauratie van de Sint Annamolen van Keent tijdig af te kunnen ronden. Adriaens Molenbouw uit Weert is druk bezig met het uitvoeren van de laatste klussen ondermeer aan de kap van de molen. En schildersbedrijf Smeets uit Weert is sedert enkele dagen met enkele mensen aan de slag op de molen om de hele molen ook van een nieuwe verflaag te voorzien.

Alle werkzaamheden zijn erop gericht dat de molen op zaterdag 20 november in oude glorie kan pronken tijdens de eerste Weerter molen maal- en bakdag van de Molenstichting Weerterland in samenwerking met Isidorus Huis, Tuin & Dier. Met deze molendag wil MS Weerterland informeel het einde van de restauratie van de vier molens die de stichting beheert, markeren.

Tijdens de molendag mag iedereen op de mooi gerestaureerde Sint Annamolen komen kijken. Bovendien kan men (bij voldoende wind)  zien hoe de molen draait en maalt en kampioenbakker Pierre Pijpers verzorgt de hele dag bakdemonstraties op de molen. Deze molendag duurt op 20 november van 10 tot 17 uur. Molenstichting Weerterland verkoopt tijdens deze molendag op de Annamolen van Keent ook de nieuwe Weerter molenkalender 2011.
In het voorjaar van 2011 wordt de officiële afronding van de restauraties van de Annamolens van Keent en Tungelroy en de twee molens (Nijverheid en Sint-Jan) in Stramproy ook nog officieel gevierd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s