Nieuwe roeden voor Annamolen Keent

De werkzaamheden bij de Sint-Annamolen van Keent vorderen. Met behulp van een grote hydraulische kraan zijn inmiddels de nieuwe roeden gestoken en werd ook een nieuwe lange spruit in de kap van de molen geplaatst.

Daarmee is wederom een belangrijk onderdeel van de restauratie van de molen langs de Bocholterweg afgerond. Volgende week zullen de molenbouwers van Adriaens Molenbouw Weert beginnen met de verdere afwerking van de restauratie. En binnen enkele weken zal ook een nieuwe korte spruit worden geplaatst waarna ook de staart en het kruiwerk van de molen weer kan functioneren.

Doel is dat de molen in de tweede week van november grotendeels kan worden opgeleverd. Op zaterdag 20 november wordt de molen weer met enig feestelijk vertoon in grbuik genomen tijdens een speciale molen-, maal- en bakdag in samenwerking met Isidorus Weert.

Foto’s over het steken van de roeden en het plaatsen van de lange spruit zijn te zien op onze speciale fotowebsite http://weerterland.jalbum.net

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s