Werkbezoek aan molen De Hoop Swartbroek

Een groep cursisten voor de opleiding tot vrijwillige molenaar uit de regio Weert die begin september officieel met hun tweejarige opleiding is gestart, heeft zaterdag een bezoek aan stellingmolen De Hoop in Swartbroek gebracht. In deze fraaie molen werden de vrijwillige molenaars in spe rondgeleid door molenaar Peter Stultiens en door instructeur Jac Nijs.
Tijdens de rondleiding werd uitgebreid stilgestaan bij alle onderdelen en de werking van deze verschillende onderdelen in deze achtkantige houten stellingmolen waarop molenaar Peter Stultiens nog altijd beroepsmatig maalt. Daarmee is molen De Hoop in Swartbroek een van de weinige molens in Midden-Limburg die nog altijd professioneel worden ingezet voor het ambachtelijk malen van granen.
Molenaar Stultiens en de eigenaar van de molen, Molenstichting Gebroeders Adriaens, zijn momenteel bezig met een omvangrijk onderhoudsproject van de molen. Bovendien zorgt de gemeente Weert ervoor dat ook de biotoop van de molen binnenkort verder verbeterd wordt door het kappen van een aantal bomen die nu een ongehinderde windvang vanuit het Zuidwesten voor de molen belemmeren. Bovendien is molenaar Stultiens momenteel ook bezig met het uitwerken van plannen en ideeen om molen De Hoop in de toekomst vaker voor belangstellenden en toeristen open te stellen waardoor de molen ook een belangrijke toeristische trekpleister voor de regio Weert kan worden. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s