Weerter fietsroutes tijdens molen- en gemalendag

Molenstichting Weerterland doet op zaterdag 8 mei en zondag 9 mei 2010 actief mee aan de jaarlijkse nationale molen- en gemalendag van de vereniging De Hollandsche molen. Vrijwel alle molens in Weert zijn tijdens deze molen- en gemalendag één of beide dagen geopend. Molen De Hoop in Swartbroek draait en maalt uitsluitend op zaterdag en de Antoniusmolen van Laar is voor belangstellenden alleen op zondag te bezoeken.

Fietsroute
Molenstichting Weerterland presenteert bij gelegenheid van de molen- en gemalendag de nieuwe Molenfietsroute Weert. Deze 32 kilometer lange fietstocht voert langs de zes Weerter windmolens in Weert, te weten de molens van Hushoven, Swartbroek, Tungelroy, Keent, Boshoven en Laar. Startpunt van de Molenfietsroute Weert is de Wilhelmus Hubertusmolen nabij de Weerter stadsbrug. Beide molendagen kan hier de nieuwe Molenfietsroute Weert gekocht worden bij de informatiekraam van de Molenstichting Weerterland. Daar kan men zich ook opgeven als Vriend van de Weerter molens.

Restauratie
Tijdens de molen- en gemalendag kunnen belangstellenden zich ook informeren over de restauratie van de beide Sint Annamolens in Keent en Tungelroy en van molen De Nijverheid in Stramproy. Deze molens zijn tijdens de molendagen op zaterdag geopend. De molenaar of een andere deskundige zal u er alles over de restauratie vertellen.

Bij de Sint Jansmolen in Stramproy zal vrijwillige molenaar Math Beeren u op de vorig jaar gerestaureerde standerdmolen rondleiden en bij voldoende wind zal deze molen ook malen. Molenstichting Weerterland verkoopt hier de Molenfietsroute Stramproy die langs de molens van Stramproy, Haler-Uffelse en het Belgische Molenbeersel voert. Deze fietsroute komt ook als de Broekmolen, de enige watermolen op het grondgebied van de gemeente Weert. Ook deze molen is beide dagen opengesteld.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s