Werkzaamheden aan molens hervat

Vlak voor de Paasdagen zijn de werkzaamheden aan molen De Nijverheid in Stramproy en de Sint Annamolen in Tungelroy hervat.

Nu het voegwerk dat in november 2009 is aangebracht, is afgekeurd, moeten alle voegen weer uitgekapt worden. Deze klus is inmiddels in volle gang. Daarbij is goed te zien hoe slecht de kalkmortel die vorig najaar werd ingevoegd, is uitgehard. Het voegsel valt letterlijk als zand uit de voegen.
Achteraf mogen we nog blij zijn dat er dit jaar zo’n strenge winter is geweest. Anders waren de problemen met de verkeerde samenstelling van het voegsel, met het zout dat zich in de stenen heeft opgehoopt en met de aangebrachte impregneerlaag pas op een later moment aan het licht gekomen.

Half april wordt begonnen met het opnieuw voegen van De Nijverheid en de Annamolen van Tungelroy volgt een week later, vanaf 19 april. Ook moeten de ramen van beide molens van een nieuwe zinken afdekking voorzien worden en daarna wordt het steigerwerk rond beide molens, eindelijk in de eerste week van mei afgebroken en afgevoerd.

Als de voortang van de werkzaamheden deze keer een beetje meezit, gaan beide molens op landelijke molen- en gemalendag ( 8 en 9 mei 2010) in ieder geval niet langer achter de steigers verborgen. Voor een feestelijke heropening van de twee molens is het echter nog veel te vroeg. Voorlopig moet nu vanaf mei ook Adriaens Molenbouw Weert stevig aan de bak. Als Molenstichting Weerterland zijn we al blij als de vier molens die wij beheren, tijdens de Limburgse Molendag, begin oktober, weer kunnen draaien.

Voor wie daarin gelooft mag daarvoor, wat ons betreft, een kaarsje opsteken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s