Weerterland actief tijdens Molen- en Gemalendagen

De Nationale Molen- en Gemalendagen op 8 en 9 mei 2010 worden ook in het Weerterland georganiseerd. In Weert zullen verschillende molens op één of beide dagen geopend zijn en bij voldoende wind zeker draaien.

Bovendien nodigen de molenaars en vrijwillige molenaars het publiek van harte uit om op deze dagen een kijkje op de molens te komen nemen. Voor de molens De Nijverheid in Stramproy en Sint Anna in Tungelroy betekent dit dat men zich op de hoogte kan komen stellen van de stand van zaken met de restauratie van deze molens. Ook de grote restauratie van de Sint Annamolen van Keent op begin mei in volle gang.

Molenstichting Weerterland is beide dagen met stands present bij de Wilhelmus Hubertusmolen in Weert en de Sint Jansmolen in Stramproy. Daar wordt aandacht gevraagd voor de activiteiten van de Molenstichting Weerterland en worden Vrienden van de Molens in het Weerterland geworven. De opbrengst van de vriendendiensten van de particuliere molenvrienden reserveert de Molenstichting Weerterland zoals bekend voor de draaipremie voor vrijwillige molenaars.

Zo laten de Molenvrienden in het Weerterland de wieken draaien.

In Weert zijn zeker geopend en draaien indien mogelijk:

  • Sint Antoniusmolen van Laar (zondag)
  • Wilhelmus Hubertusmolen in Weert (zaterdag en zondag)
  • De Hoop in Swartbroek (beide dagen)
  • Sint Jansmolen in Stramproy (zaterdag en zondag)
  • Broekmolen in Stramproy (zaterdag en zondag)

Bij de Sint Annamolen in Tungelroy en De Nijverheid in Stramproy kan de stand van zaken met de restauratie bekeken worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s