Veel activiteiten in 2010 bij Molenstichting

Molenstichting Weerterland heeft in 2010 enkele grote activiteiten op de agenda staan. Hoogtepunt van 2010 wordt ongetwijfeld de feestelijke heropening van de gerestaureerde Sint Annamolen van Keent, Sint Annamolen van Tungelroy en molen De Nijverheid in Stramproy. Hiermee rondt de gemeente Weert een omvangrijk restauratieproject af. De vier gemeentelijke windmolens zijn dan compleet gerestaureerd.

Deze drie windmolens worden op vrijdag 1 oktober 2010 feestelijk opgeleverd. Op 2 en 3 oktober zijn er open dagen met tal van omlijstende activiteiten op de drie gerestaureerde molens. Gelijktijdig worden de Limburgse Molendagen gehouden.

Verder organiseert de Molenstichting Weerterland een grote molenexcursie op zaterdag 24 april. Daarbij wordt de Kilsdonkse molen bezocht en verder gaat de reis langs enkele molens in Noord-Limburg en het Duitse grensgebied in de omgeving van Geldern.

Op 8 en 9 mei 2010 zijn de molens in het Weerterland voor belangstellenden geopend tijdens de Nationale Molen- en Gemalendag. Ook zal de Molenstichting Weerterland weer present zijn op de jaarlijkse zomerbraderie in de Weerter binnenstad op vrijdag 2 juli. Bovendien presenteert de Molenstichting Weerterland in de lente van 2010 ook een nieuwe fiets en auto molenroute langs de Weerter molens.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s