Bezoek van de Limburgse Molenstichting

Vandaag heeft het bestuur van de Molenstichting Limburg een uitgereid werkbezoek aan Stramproy en Tungelroy gebracht. Samen het het bestuur van de Molenstichting Weerterland werden de Sint Jansmolen en Molen van Nijs in Stramproy en de Annamolen in Tungelroy bekeken.
De Limburgse Molenstichting liet zich op de drie molens uitvoerig informeren over de voortgang van de restauratie van deze windmolens. De werkzaamheden aan de Sint Jansmolen zijn sedert dit voorjaar voltooid. De restauratie van de Nijverheid (Nijsmolen) en de Annamolen is momenteel nog in in volle gang. Beide molens staan nog volledig in de steiger.

Vervolgens werd ook nog de watermolen De Broekmolen nabij ’t Vosseven in Stramproy bezocht. De nieuwe eigenaren van deze watermolen langs de Aabeek op de Nederlands Belgische grens, de familie Simons, heeft de molen de afgelopen maanden al flink opgeknapt.

Tijdens het werkbezoek werd ook uitgebreid stilgestaan bij een aantal projecten die de Molenstichting Weerterland momenteel in voorbereiding heeft en werden een aantal plannen van de Molenstichting Weerterland aan het bestuur van Molenstichting Limburg toegelicht. De Limburgse Molenstichting vroeg aandacht voor de nieuwe beleidsnota 2009-2013 van de Molenstichting Limburg “Mensen gedreven door molens.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s