Molen De Nijverheid was vanmorgen plots 30 centimeter hoger

Ben vanmorgen even gaan kijken bij molen De Nijverheid in Stramproy. De restauratie van deze molen is in volle gang. Vanmorgen bleek de molen plots zo’n 30 centimeter hoger te zijn. Medewerkers van het Weerter molenbouwbedrijf Adriaens Molenbouw hadden de molenkap opgevijzeld. Dat was nodig om de stalen ring waarop de kap rust en draait te kunnen vervangen.

Het wachten is nu op het begin van het buitenvoegwerk van de molenromp. Nadat alle voegen dit voorjaar zijn uitgekapt en de voegen de hele zomer door de zon en de wind goed konden drogen, is het nu tijd om de molenromp opnieuw op te voegen. Liefst voor de herstmaanden met alle regenbuien beginnen. Hoog tijd dus!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s